Bakayoko duidelijk over toekomst: 'Alleen dán wil ik weg bij PSV'

Bakayoko duidelijk over toekomst: 'Alleen dán wil ik weg bij PSV'
18 juli om 06:54
Laatste update: 18 juli om 06:57

Johan Bakayoko, de 21-jarige rechtsbuiten van PSV, spreekt openhartig over zijn toekomst. Hoewel hij interesse geniet van meerdere Europese topclubs, blijft hij gefocust op prijzen winnen.

Bakayoko, afgelopen seizoen kampioen van de Eredivisie met PSV, benadrukt dat hij alleen zou vertrekken voor een club die net als PSV om de prijzen speelt. "Kampioen worden, is wat ik wil. En de Champions League winnen. Daar heb ik de kwaliteiten voor", aldus Bakayoko in een interview met het Algemeen Dagblad.

Met een geschatte marktwaarde van ongeveer 45 miljoen euro en indrukwekkende statistieken – 85 wedstrijden, 21 doelpunten, en 19 assists sinds juli 2022 – heeft Bakayoko zich bewezen als de absolute smaakmaker van PSV. Hij benadrukt echter dat PSV voor hem nog steeds een topclub is. "Ik ben klaar voor de top. Maar ook PSV is een topclub, zeker als veel spelers van vorig seizoen blijven."

Bakayoko spreekt positief over zijn tijd bij PSV en de sfeer binnen het team. "Het is leuk hier. Ja, echt. Leuk", zegt hij, terwijl hij aangeeft nooit met tegenzin gespeeld te hebben. De korte vakantie na het EK heeft zijn enthousiasme niet verminderd. "Het is super om weer bij PSV te komen. De vibe van vorig seizoen is er nog steeds."

De Belg was teleurgesteld dat hij op het afgelopen EK met België niet zijn stempel kon drukken, maar hij kijkt vooruit naar nieuwe uitdagingen. "Het was heel lang geleden dat PSV kampioen was geworden. Ik wilde iets achterlaten, voor het geval ik zou gaan vertrekken", vertelt hij. "PSV heeft de titel gepakt en in Europa hebben we weer gepresteerd. Die missie is volbracht, maar nu is het kijken of er een volgende missie komt en wat de club voor mij over heeft."

'Ook mogelijk dat ik volgend jaar pas vertrek'
Bakayoko's contract bij PSV loopt nog tot medio 2026, wat betekent dat geïnteresseerde clubs diep in de buidel moeten tasten om hem los te weken. Over zijn toekomst bij PSV en mogelijke transferplannen zegt hij: "Ik moet het elke wedstrijd laten zien. Het is ook mogelijk dat ik volgend jaar pas vertrek, maar ik moet er met mijn zaakwaarnemer nog goed over overleggen. Voor een deel zal het ook van PSV afhangen, waar ik dit seizoen speel."