'Brobbey kan Ajax gaan verlaten, spits wil zelf graag naar Premier League'

'Brobbey kan Ajax gaan verlaten, spits wil zelf graag naar Premier League'
23 juli om 11:14
Laatste update: 23 juli om 11:16

Brian Brobbey kan Ajax deze zomer gaan verlaten. Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft de spits diverse aanbiedingen ontvangen vanuit de Europese top. Onder meer AS Roma zou achter hem aan zitten.

Brobbey zou zelf echter de voorkeur hebben gegeven aan een overstap naar de Premier League. Ajax verlangt naar verluidt een transfersom van tussen de 25 en 30 miljoen euro. De 22-jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2027 in de Arena, waardoor de Amsterdammers in een goede onderhandelingspositie verkeren.

De transfersaga rondom Brobbey was lang stil. Er gonsten geruchten dat Ajax hem eventueel wilde verkopen, om zo extra financiële middelen vrij te maken. Dat het nieuws over een eventueel vertrek nu weer de kop op steekt, is dus niet bepaald een verrassing te noemen.

Brobbey was met Oranje actief op het afgelopen EK, waardoor hij momenteel nog van zijn vakantie geniet. Op maandag 29 juli zal hij zich samen met Steven Bergwijn bij de selectie gaan voegen. Ajax bereidt zich momenteel voor op het tweeluik met FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Het heenduel in de Arena staat komende donderdag op het programma. Die moet Brobbey dus aan zich voorbij laten gaan.

De geboren Amsterdammer maakte in 2020 zijn profdebuut voor Ajax en speelde tot dusver 119 officiële wedstrijden voor de club. Daarin was hij 49 keer trefzeker en gaf hij ook 19 assists. Tussendoor was Brobbey kort actief voor RB Leipzig, maar die periode leverde hem weinig succes op.