Deze Franse voormalige topclub degradeert gedwongen naar het derde niveau

Deze Franse voormalige topclub degradeert gedwongen naar het derde niveau
23 juli om 13:42
Laatste update: 23 juli om 13:42

De Franse club Girondins de Bordeaux heeft besloten om hun beroep tegen de degradatie in te trekken, wat betekent dat ze volgend seizoen zullen uitkomen in de National 1, het derde niveau van het Franse voetbal. Dit besluit kwam na de sanctie van de Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG) op 9 juli.

Bordeaux degradeert naar derde niveau

Bordeaux, een club die in 2009 nog de Ligue 1-titel won, werd bestraft door de DNCG vanwege een tekort van veertig miljoen euro in de financiën. De club was in onderhandeling met Fenway Sports Group, de eigenaren van Liverpool, maar deze gesprekken zijn stukgelopen. Door het gebrek aan nieuwe financiële steun heeft Bordeaux besloten om het beroep tegen de degradatie in te trekken.

Het accepteren van de degradatie betekent echter niet dat Bordeaux zich neerlegt bij een verdere val naar National 2. De club probeert nu een juridische procedure te starten waarbij ze hopen dat de interpretatie van een artikel in hun voordeel zal werken. Dat stelt dat een club in een juridische procedure zou moeten degraderen naar de divisie direct onder de huidige, wat in Bordeaux' geval National 1 zou zijn.

Een verblijf in National 1 zou Bordeaux in staat stellen om hun professionele status en hun opleidingscentrum te behouden, hoewel een grote herstructurering noodzakelijk zal zijn om aan de eisen van het derde niveau te voldoen. De eerste consequentie van de juridische procedure zou een bevriezing van alle sociale en fiscale schulden zijn. Het is echter onwaarschijnlijk dat de club volgend seizoen haar wedstrijden in het Matmut Atlantique zal spelen.