Real Madrid boekt een omzet van meer dan een miljard en vestigt een record

Real Madrid boekt een omzet van meer dan een miljard en vestigt een record

23 juli om 23:45
Laatste update: 24 juli om 06:31

Real Madrid heeft het afgelopen seizoen een omzet van 1,073 miljard euro geboekt, een primeur in de voetbalwereld. Daarmee is de club de eerste ooit die in één seizoen meer dan een miljard euro aan omzet realiseert.

Op de website van de Madrilenen is te lezen dat de omzet van Real Madrid steeg met 27% ten opzichte van het seizoen ervoor. Deze stijging komt mede door de successen op het veld, zoals het winnen van de Champions League tegen Borussia Dortmund en het Spaanse landskampioenschap. Ook de commerciële inkomsten van de club zijn aanzienlijk toegenomen.

Hoewel de club een recordomzet noteerde, gingen de uitgaven ook door het miljard heen. Real Madrid maakte een winst van zestien miljoen euro, wat betekent dat er 1,057 miljard euro werd uitgegeven. Dit bedrag werd onder andere geïnvesteerd in de verbouwing van het Santiago Bernabéu-stadion. Ondanks deze hoge uitgaven blijft de financiële situatie van de club solide.

De verbouwing van het stadion heeft Real Madrid een lening van meer dan één miljard euro opgeleverd. Deze lening wordt over dertig jaar terugbetaald. De inkomsten uit de vernieuwde thuisbasis en andere commerciële activiteiten moeten de club in staat stellen deze schuld probleemloos af te lossen.