Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op Jorrel Hato

'Real Madrid vist achter het net en laat oog vallen op Ajacied'

19 juli om 08:25
Laatste update: 19 juli om 08:28

Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op Jorrel Hato, de achttienjarige verdediger van Ajax. De Spaanse grootmacht is actief op zoek naar jonge talenten en Hato staat hoog op hun verlanglijstje, zo meldt Diario AS. Hato staat bekend om zijn verdedigende kwaliteiten en wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie.

Door blessureleed bij David Alaba zit Real Madrid krap in de centrale verdedigers. Antonio Rüdiger en Eder Militão zijn de enige zekerheidjes voor coach Carlo Ancelotti, terwijl Jesús Vallejo niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. Ondanks de interesse in Hato, die in maart zijn contract bij Ajax verlengde tot medio 2028, is een transfer momenteel niet realistisch.

Real Madrid overweegt andere opties zoals Aymeric Laporte en Diogo Leite. Laporte kan mogelijk terugkeren vanuit Saudi-Arabië en Leite van Union Berlin kost naar schatting achttien miljoen euro. De club wil echter te veel geld uitgeven en overweegt hierdoor middenvelder Aurélien Tchouaméni een linie terug te halen.