Dit bedrag kan Go Ahead Eagles verdienen in de voorrondes van de Conference League

Dit bedrag kan Go Ahead Eagles verdienen in de voorrondes van de Conference League
25 juli om 22:12
Laatste update: 25 juli om 22:12

Go Ahead Eagles heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen SK Brann. Dit is de start van een mogelijk lucratieve Europese campagne in de Conference League. De Nederlandse club kan daarmee een aardig geldbedrag opstrijken. VoetbalNieuws vertelt je hoeveel dat precies kan zijn.

Direct na het EK begon het Europese seizoen alweer met de voorrondes. Go Ahead Eagles en Ajax zijn de eerste Nederlandse clubs die donderdag in actie kwamen. Go Ahead Eagles streed in de tweede kwalificatieronde thuis tegen SK Brann en speelde 0-0 tegen de Noorse ploeg.

Door de nieuwe structuur van de UEFA-competities zijn de inkomsten uit commerciële rechten en tv-pakketten aanzienlijk gestegen. Het totale budget voor de voorrondes is verhoogd van 105 miljoen naar 132 miljoen euro.

Wat kan Go Ahead verdienen in de voorrondes van de Conference League?

Go Ahead Eagles kan bij iedere gespeelde voorronde een premie van 175 duizend euro ontvangen van de UEFA. Bij uitschakeling in de tweede voorronde komt daar nog een compensatie van 350 duizend euro bovenop. Om de groepsfase te bereiken, moet de club drie rondes overleven. Dit betekent dat Go Ahead Eagles in totaal 525 duizend euro aan premies kan verdienen voor het bereiken van de groepsfase.