Met welke club vergelijkt Vito Wormgoor SK Brann

Met deze Eredivisie-club vergelijkt oud-speler Wormgoor SK Brann

25 juli om 15:45

Go Ahead Eagles gaat het Europese avontuur van 2023/2024 beginnen met een wedstrijd tegen SK Brann. Vito Wormgoor speelde ooit bij de Noorse club en ziet vergelijkingen met een Eredivisie-club. Welke club is dat en waarom? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Wormgoor is nog altijd niet gestopt met voetballen. De 35-jarige is tegenwoordig actief bij de amateurclub DOVO Veenendaal. Echter speelde hij tijdens zijn professionele carrière in Nederland onder andere voor: ADO Den Haag, De Graafschap, FC Utrecht en Cambuur. Toch besloot hij in de zomer van 2016 het buitenlandse avontuur te zoeken en koos voor Noorwegen. Wormgoor tekende bij Aalesund, maar zou ook voor IK Start en dus SK Brann spelen. 

Met welke Eredivisie-club vergelijkt Wormgoor SK Brann?

Alleen voor ADO Den Haag en De Graafschap speelde Wormgoor meer wedstrijden, maar de teller bij SK Brann stokte uiteindelijk op 88 wedstrijden. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij vier assists. Ook won hij in Noorwegen de onderscheiding van beste verdediger van Scandinavië. Toch ziet de Nederlandse verdediger ook gelijkenissen tussen zijn oude club en een van de topclubs in de Eredivisie. 'Ik heb het al eerder een keer gezegd, maar Brann valt qua cultuur het beste te vergelijken met Feyenoord', klinkt het in een interview met ESPN. 'Het Feyenoord van Noorwegen. Rosenborg is een beetje Ajax, Molde wat meer PSV. Brann qua club, qua sfeer in het stadion en achterban is meer Feyenoord. Een beetje rauw, een mooie volksclub.'