'Feyenoord heeft volgend talent uit Zuid-Amerika binnen'

'Feyenoord heeft volgend talent uit Zuid-Amerika binnen'

27 juli om 08:45
Laatste update: 27 juli om 08:51

Feyenoord gaat Bruno Arady naar Nederland halen, zo meldt het Uruguayaanse radiostation FM Magica. Arady is een zeventienjarige linksbuiten die momenteel voor Club Nacional B speelt.

Club Nacional B speelt in de Uruguayaanse Primera Division en staat bovenaan in groep B van de competitie. Arady werd in maart 2024 van de Onder 19 overgeplaatst naar het eerste elftal, zoals te lezen is op Transfermarkt.nl. Feyenoord is al enige tijd in de markt voor de jonge aanvaller. Eerder meldde 1908.nl al dat het management van Arady al een bezoek aan Rotterdam had gebracht. Arady moet de Feyenoord Academy komen versterken.

Als alles volgens plan verloopt, arriveert Arady komende dinsdag in Rotterdam. Daar zal het Zuid-Amerikaanse talent een medische keuring ondergaan, waarna de laatste formaliteiten worden afgerond en Arady gepresenteerd kan worden. Arady reist komende week niet voor het eerst naar Rotterdam. Recent werkte de speler  nog een succesvolle stage bij de Feyenoord Academy af. Volgens Uruguayaanse media zullen ook zijn ouders emigreren naar Europa, aangezien zij een baan hebben gevonden en hun jonge zoon willen ondersteunen.

Feyenoord hoeft geen transfersom te betalen voor Arady, maar Club Nacional behoudt wel een deel van de transferrechten. De rechtspoot speelt al sinds 2016 in de jeugdopleiding van de Uruguayaanse topclub.