'Ten Hag heeft beet en is afhankelijk van andere transfer voor Mazraoui-deal'

Noussair Mazraoui rond met Manchester United
28 juli om 16:30

De transfer van Noussair Mazraoui naar Manchester United is weer een stap dichterbij gekomen. De Marokkaan is rond met The Red Devils en ook Bayern München en zijn huidige werkgever zijn eruit. Slechts Aaron-Wan Bissaka kan nog roet in het eten gooien.

'Manchester United heeft met Bayern een contract afgesproken voor Noussair Mazraoui', schrijven twee journalisten van het Franse Foot Mercato. 'Het bedrag zal ongeveer 25 miljoen euro zijn, inclusief add-ons. United heeft ook persoonlijke voorwaarden afgesproken met de Marokkaan.' Toch is er nog een andere speler die een stokje kan steken voor de transfer. 'Het enige wat nog ontbreekt om de deal door te laten gaan is een overeenkomst op persoonlijke voorwaarden tussen West Ham en Aaron Wan-Bissaka. United en West Ham zijn al een vergoeding overeengekomen.'

Eerder leek Mazraoui richting West Ham United te gaan vertrekken, maar ondanks een akkoord tussen Bayern München en de Engelsen kwam de rechtsachter er niet uit. Daarmee was de deal van tafel en dus besloot Erik ten Hag toe te slaan. De Nederlander werkte al eerder met Mazraoui en zou graag een nieuwe hereniging willen.

Mazraoui speelde uiteindelijk 55 wedstrijden voor Der Rekordmeister. Hij scoorde daarin één keer en gaf negen assists. In het seizoen 2023/2024 kwam de Marokkaan negentien keer in actie in de Bundesliga en acht keer in de Champions League. Vier van zijn negen gegeven assists gaf Mazraoui afgelopen seizoen, waarbij hij drie keer een teamgenoot bediende in de Bundesliga.