Alex Kroes verbaasd door keuzes Francesco Farioli

Kroes verbaasd over keuze van Farioli: 'Checkte bij andere stafleden'

29 juli om 21:00
Laatste update: 29 juli om 21:00

Alex Kroes was geschokt door de keuze van Francesco Farioli om Diant Ramaj te passeren. De Italiaanse hoofdtrainer koos in plaats daarvan voor de 40-jarige Remko Pasveer. Dat leidde intern zelfs tot vragen bij de Amsterdammers.

"Intern waren ze daar ook door verrast", zegt Voetbal International hoofdredacteur Freek Jansen over de keuze van Farioli in het ESPN-programma Voetbalpraat. Daarbij weet RTV Oost verslaggever Tijmen van Wissing nog meer te vertellen. "Ik begreep dat Alex Kroes ook nog bij de andere stafleden had gecheckt of ze het eens waren met de trainer."

Kort voor het heenduel met FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League wilde Farioli nog weinig prijsgeven over zijn eerste keeper. In het met 1-0 gewonnen duel koos hij uiteindelijk voor Pasveer. Dat leverde binnen Ajax zelf problemen op, want daarop gaven Ramaj en Geronimo Rulli hun vertrekwens aan. 

Het mogelijke vertrek van de eerder genoemde keepers is dan ook een goed idee, zo opperen de heren in het programma. "Als je Ramaj en Rulli voor een mooi bedrag kan verkopen, dan moet je dat doen." De keuze voor Pasveer wordt ook niet als een gekke gezien. "Het is wel een doelman die coacht", zegt Van Wissing. "Ramaj is in potentie een betere keeper, maar het was vorig jaar zo onrustig achterin dat ik wel begrijp dat Pasveer daar de voorkeur krijgt."