'Weghorst bereikt persoonlijk akkoord over terugkeer naar Turkije'

'Weghorst bereikt persoonlijk akkoord over terugkeer naar Turkije'

30 juli om 11:15
Laatste update: 30 juli om 11:15

Wout Weghorst heeft een akkoord bereikt met Trabzonspor. Dat meldt de doorgaans betrouwbare journalist Yağız Sabuncuoğlu. De Oranje-international wacht momenteel naar verluidt op een 'ja' voor een medische keuring.

Weghorst staat nog onder contract bij Burnley, maar zijn verbintenis loopt er af. Eerder werd hij in verband gebracht met Ajax, maar die interesse verwaterde de afgelopen weken omdat de Amsterdammers eerst spelers moeten zien te verkopen voordat ze zaken kunnen doen. De 31-jarige Tukker speelde eerder in Turkije. In het seizoen 2022/2023 werd hij door Burnley verhuurd aan Besiktas.

De transfer van Weghorst naar de Süper Lig komt niet bepaald uit de lucht vallen. Het was namelijk al even bekend dat Trabzonspor hem hoog op haar verlanglijst had staan. Naar verluidt verlangt Burnley, dat vorig seizoen degradeerde naar de Championship, ongeveer vijf miljoen euro voor Weghorst.

Zodoende is de boomlange spits eindelijk weer eens op weg om een definitieve transfer te maken. In het vorige seizoen werd hij namelijk ook verhuurd door Burnley, aan Hoffenheim. Voor de Duitsers scoorde hij zeven keer in dertig wedstrijden. Afgelopen zomer was Weghorst nog van grote waarde voor Oranje op het EK, met een goal tegen Polen en een assist tegen Oostenrijk. Dat gebeurde tweemaal als invaller.