'Deze Duitse EK-ganger maakt een toptransfer naar Borussia Dortmund'

'Duitse EK-ganger maakt toptransfer naar Borussia Dortmund'

30 juli om 11:40
Laatste update: 30 juli om 11:49

Borussia Dortmund heeft de transfer van Pascal Groß van Brighton & Hove Albion afgerond. De Duitse middenvelder, die sinds 2017 voor Brighton speelde, maakt de overstap naar de Bundesliga. Fabrizio Romano meldde dit nieuws, dat ook door andere bronnen bevestigd is.

De transfersom voor Groß bedraagt rond de zeven miljoen euro plus bonussen. De medische keuring zal binnenkort plaatsvinden, waarna de transfer officieel wordt afgerond. Dortmund heeft hiermee zijn gewenste middenvelder binnengehaald, na lange onderhandelingen met Brighton, dat aanvankelijk tien miljoen euro vroeg.

Groß, een veelzijdige speler die verschillende posities op het middenveld kan bekleden, speelde eerder 228 wedstrijden in de Premier League. Zijn contract bij Brighton liep aan het einde van dit seizoen af. Hij was zelf al enige tijd duidelijk over zijn wens om naar Dortmund te vertrekken. Met zijn ervaring en leiderschap wordt hij gezien als een belangrijke aanwinst voor het team van trainer Nuri Sahin.

Naast Groß heeft Borussia Dortmund reeds ook Waldemar Anton en Serhou Guirassy van VfB Stuttgart aangetrokken. De club blijft actief op de transfermarkt en verwacht binnenkort ook de deal met ManCity-verdediger Yan Couto af te ronden.