Ar’Jany Martha maakt transfer naar Beerschot

'Ajax-talent verlaat Amsterdam transfervrij voor Belgisch avontuur'

30 juli om 16:50
Laatste update: 30 juli om 16:50

Ar’Jany Martha gaat zijn carrière vervolgen in België. Nadat de contractonderhandelingen tussen de verdediger en Ajax uitliepen op niets was hij transfervrij. Martha tekent voor meedere seizoenen bij de club van Dirk Kuyt.

'Ar’Jany Martha heeft een nieuwe club gevonden. De bij Ajax vertrokken linksback tekent bij Beerschot', schrijft Voetbal International over de volgende stap in de carrière twintigjarige. 'Ajax en Martha waren met elkaar in gesprek over een nieuw contract, maar besloten uiteindelijk toch om uit elkaar te gaan. Hij kiest bewust voor het sportieve project van Beerschot.'

De Belgische ploeg was niet de enige in de race voor Martha, want ook Engelse ploegen uit de Championship en Ligue 1 toonde interesse. De Kielse Ratten hadden uiteindelijk een beter plan en dat leverde dus zijn handtekening op. Naar de informatie van VI zal Martha voor drie seizoenen tekenen in België. Bij Ajax liep zijn contract per 1 juli af.

Het avontuur van Martha in het eerste van Ajax begon als een groot succes, maar onder John van 't Schip raakte hij steeds meer uit beeld. Bij Jong Ajax maakte hij zijn meeste minuten en de verdediger/aanvaller heeft zelfs de meeste wedstrijden gespeeld in het elftal. De teller wedstrijden stokte bij 110. Na een invalbeurt tegen NEC vorig seizoen haalde Van 't Schip snoeihard uit naar Martha en bekritiseerde hem openlijk. Daarna zou hij geen minuut meer spelen.