Vitesse levert stukken ruim op tijd in en hoopt op licentieherstel door KNVB

Vitesse levert stukken ruim op tijd in en hoopt op licentieherstel door KNVB
31 juli om 12:22
Laatste update: 31 juli om 12:57

Vitesse heeft tijdig de benodigde documenten ingeleverd bij de beroepscommissie licentiezaken om hun licentie terug te krijgen. De KNVB had deze licentie op 9 juli ingetrokken, maar de club ging in beroep. De beroepscommissie gaf Vitesse uitstel tot woensdag 12.00 uur. Donderdag wordt besloten of Vitesse weer mag deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste wedstrijd is gepland voor 9 augustus tegen Telstar in Arnhem. Hoewel Vitesse eerder deadlines miste, zijn de stukken nu ruim op tijd aangeleverd. Vitesse volgt hierbij een tweesporenbeleid. Ze hopen eerst op goedkeuring van Guus Franke als nieuwe eigenaar. Franke, woonachtig in Zwitserland, wil garant staan voor het begrotingstekort van het komende seizoen.

Als er meer onderzoek nodig is naar Franke's goedkeuring, heeft Vitesse een alternatieve oplossing. Dit plan, gefinancierd door lokale zakenlieden en businessclubleden verenigd in STAK (Sterkhouders Vitesse-Arnhem), vereist dat de grootste schuldeiser, Coley Parry, instemt met een jaar uitstel van de schulden.

Vitesse moet aan drie voorwaarden voldoen
Voor herstel van de licentie moet Vitesse voldoen aan drie voorwaarden: een bankrekening voor het hele seizoen, een accountantsrelatie en een sluitende begroting. De eerste twee voorwaarden zijn al vervuld en de club is optimistisch dat ook de derde voorwaarde met het alternatieve plan-B is geregeld. De uiteindelijke beslissing ligt bij de beroepscommissie licentiezaken.