'Feyenoord-doelman kan transfer binnen de Eredivisie maken'

'Veel belangstelling vanuit de Eredivisie voor Feyenoord-doelman'
2 augustus om 08:55
Laatste update: 2 augustus om 08:55

De twintigjarige doelman Mikki van Sas lijkt deze zomer tijdelijk te vertrekken bij Feyenoord. Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft de jonge keeper de interesse gewekt van meerdere Eredivisieclubs, al is nog niet duidelijk om welke clubs het gaat.

Van Sas was aanvankelijk voorbestemd voor een rol als derde keeper, achter Timon Wellenreuther en Justin Bijlow. Met de recente verkoop van Thijs Jansen aan SC Cambuur en het vertrek van Kostas Lamprou, leek Van Sas deze positie te gaan invullen. Echter lonkt de kans op speelminuten elders in de Eredivisie voor de 1,93 meter lange sluitpost.

Feyenoord en Van Sas hebben in overleg besloten dat een verhuurperiode een goede optie zou kunnen zijn. Van Sas kwam vorig jaar transfervrij over van Manchester City naar Rotterdam-Zuid en ligt daar nog vast tot medio 2026. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 400.000 euro, maar een permanente transfer lijkt niet aan de orde. Volgens Romano wordt binnen Feyenoord nu serieus gekeken naar een mogelijke verhuur.

Feyenoord heeft nog een andere talentvolle doelman in de selectie, Mannou Berger (19), die regelmatig meetraint met het eerste elftal. Berger zou, in het geval van een verhuur van Van Sas, mogelijk zijn plek als derde doelman kunnen overnemen.