Dit is hoe vaak PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal al wist te winnen

Dit is hoe vaak PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal al wist te winnen

4 augustus om 16:20
Laatste update: 4 augustus om 16:20

Zondag staat de jaarlijkse seizoensopener weer op het programma. In de strijd om de JOhan Cruijff Schaal nemen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op. De Eindhovenaren wist al vaker beslag te leggen op deze prijs. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe vaak PSV de Johan Cruijff Schaal al in ontvangst mocht nemen. 

Hoe vaak heeft PSV de Johan Cruijff Schaal gewonnen?

PSV heeft tot nu toe de Johan Cruijff Schaal het vaakst gewonnen, namelijk veertien keer. De Johan Cruijff Schaal, ook wel bekend als de Nederlandse Supercup, is een jaarlijks terugkerend evenement waarin de landskampioen en de bekerwinnaar het tegen elkaar opnemen. De geschiedenis van de Johan Cruijff Schaal begint in 1949, toen de eerste Nederlandse Supercup werd gespeeld. Na verschillende namen draagt de wedstrijd sinds 1996 de naam Johan Cruijff Schaal.

PSV won de eerste Supercup onder deze naam in 1996 door Ajax te verslaan. De club uit Eindhoven heeft de schaal sindsdien nog dertien keer weten te veroveren. Met de veertien overwinning hebben de Eindhovenaren de Johan Cruijff Schaal het vaakst weten te bemachtigen. Ajax volgt met negen overwinningen en Feyenoord staat op de derde plek met vier.