PSV is er vroeg bij en presenteert het derde tenue voor het seizoen 2026/2027

PSV is er vroeg bij en presenteert het derde tenue voor het seizoen 2026/2027
7 augustus om 11:50
Laatste update: 7 augustus om 11:50

Hoewel PSV pas net de drie shirts voor dit seizoen gepresenteerd heeft, presenteren de Eindhovenaren ook direct het shirt voor het seizoen 2026/27. De club maakt het shirt bekend op X

De Europese wedstrijden in het seizoen 2026/2027 zal PSV gaan spelen in een donkerblauw geblokt shirt. PSV liet een aantal maanden geleden weten dat supporters hun ideeën voor een nieuw derde shirt konden insturen. Het winnende shirt is door supporter Dirk van Gaal ontworpen. Het ontwerp kreeg ruim dertig procent van de stemmen en won daarmee de wedstrijd. Zijn shirt zal dus over twee seizoenen te zien op de Europese velden. 

Van Gaal laat aan de clubwebsite weten trots te zijn op zijn uitverkiezing. "Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat PSV, de club waar ik al mijn hele leven supporter van ben, straks in mijn design speelt." Van Gaal is grafisch vormgever van beroep en ontwerpt in zijn vrije tijd alternatieve sportshirts. "Ik vond het belangrijk dat het echt een shirt van en voor de supporters zou worden. Daarom heb ik gekozen voor onder andere het Philips-blauw en een blokkenpatroon van verschillende elementen, zoals de Eindhovense vibes en onderdelen uit het logo van toen en nu. Ik ben heel trots dat zowel de vakjury als de supporters voor mijn ontwerp hebben gekozen."