'Enorme concurrentie voor PSV: zes Bundesliga-clubs azen op Van den Berg'

'Enorme concurrentie voor PSV: zes Bundesliga-clubs azen op Van den Berg'

8 augustus om 13:31

PSV heeft te maken met zware concurrentie in de strijd om Sepp van den Berg. De club uit Eindhoven zoekt dringend defensieve versterking, maar meerdere clubs azen op de 22-jarige verdediger van Liverpool.

Volgens transfergoeroe Florian Plettenberg van het Duitse Sky Sport willen VfB Stuttgart, Hoffenheim, VfL Wolfsburg, Mainz, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen Van den Berg ook allemaal contracteren. Enkele teams hebben concrete aanbiedingen gedaan aan Liverpool, maar deze zijn allemaal afgewezen. Mainz hoopt nog steeds op een huurdeal. De roodhemden leenden hem vorig seizoen al van Liverpool.

Liverpool vraagt momenteel een bedrag van tussen de 20 en 25 miljoen pond voor Van den Berg en is zeer tevreden met zijn recente prestaties. Zijn toekomst blijft echter nog onduidelijk. Zijn contract bij Liverpool loopt tot 2026. PSV moet dus concurreren met diverse clubs om Van den Berg binnen te halen, wat de situatie extra uitdagend maakt.

Van den Berg is geboren in Zwolle en begon zijn profcarrière bij PEC, waarna hij werd verkocht aan Liverpool. The Reds verhuurden hem aan Preston North End, Schalke 04 en het afgelopen seizoen aan Mainz. Daar speelde hij 35 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor drie goals.