Problemen voor Ten Hag in aanloop naar Community Shield: drie verdedigers fit

Problemen voor Ten Hag in aanloop naar Community Shield: drie verdedigers fit

8 augustus om 19:00

Zaterdag speelt Manchester United tegen stadsgenoot Manchester City voor de Community Shield. In aanloop naar de traditionele opening van het Engelse voetbalsezioen kent Erik ten Hag de nodige defensieve zorgen. Mogelijk heeft de oefenmeester slechts drie verdedigers tot zijn beschikking tegen City.

Manchester United kampt met een flinke defensieve crisis voor de Community Shield tegen Manchester City. Trainer Erik ten Hag moet mogelijk zes verdedigers missen. Nieuwkomer Leny Yoro liep in zijn debuut tijdens de voorbereiding een voetblessure op en is vermoedelijk drie maanden uitgeschakeld. Will Fish kreeg in de voorbereiding de kans van Ten Hag bij afwezigheid van de EK-gangers en de spelers die actief waren op de Copa América. De verdediger raakte in de oefenwedstrijd tegen Liverpool geblesseerd en lijkt niet inzetbaar tegen Manchester City.

Verder zijn Harry Maguire, Victor Lindelof, Aaron Wan-Bissaka en Luke Shaw onzeker. Ten Hag bevestigde dat er vraagtekens zijn rondom deze verdedigers. "Harry Maguire miste de wedstrijd tegen Liverpool als voorzorgsmaatregel, maar is nog steeds een vraagteken voor zaterdag", aldus Ten Hag. "Victor speelde, maar ook hij is een vraagteken, net als Azza en Luke Shaw, die beiden beoordeeld moeten worden."

Jonny Evans trainde weer na ziekte en Lisandro Martinez keerde terug na de Copa América. Beide spelers kunnen tegen City spelen, met de onervaren Rhys Bennett als optie. "Het is ook nog pre-season, we nemen geen grote risico's met spelers", aldus Ten Hag. 

Harry Amass kan debuteren bij afwezigheid van Shaw en Tyrell Malacia. De zeventienjarige speelde in alle drie de oefenwedstrijden. United heeft te maken met een lastig te managen blessurelast vlak voor het begin van het nieuwe seizoen.