'De Gea maakt weg van Ajax-target naar Amsterdam vrij en tekent in Florence'

'De Gea maakt weg van Ajax-target naar Amsterdam vrij en tekent in Florence'

8 augustus om 19:35

David De Gea staat volgens verschillende Italiaanse media op het punt om bij Fiorentina te tekenen. De doelman is al een jaar clubloos en lijkt na vele speculaties eindelijk een nieuw onderkomen gevonden te hebben. De transfer van De Gea kan mogelijk ook goed nieuws voor Ajax betekenen. 

De Gea heeft volgens verschillende Italiaanse media een persoonlijk akkoord bereikt met Fiorentina en tekent een contract voor één jaar met een optie om te verlengen. De Spaanse doelman zal binnenkort in Florence aankomen voor een medische keuring.

Volgens transferexpert Alfredo Pedullà tekent De Gea een contract ter waarde van €1 miljoen per seizoen, plus bonussen. Bij verlenging zou zijn salaris verdubbelen naar €2 miljoen. Fiorentina verwacht De Gea binnen 48 uur in Florence voor de medische keuring.

Fiorentina had naar verluidt ook interesse in Ajax-target Stefano Turati. De doelman die afgelopen seizoen voor Frosinone uitkwam, lijkt door het aantrekken van De Gea niet meer op de club uit Florence te hoeven rekenen. Ajax houdt de verrichtingen van Turati eveneens in de gaten en kan door deze transfer mogelijk een concurrent om de handtekening van de doelman kwijt zijn. 

De Gea was sinds juli 2023 clubloos na zijn vertrek bij Manchester United. De 33-jarige doelman start een nieuw avontuur in de Serie A, net voor zijn 34e verjaardag. De doelman begon zijn carrière bij Atletico Madrid en verhuisde in 2011 naar Manchester United. Bij de Engelse club speelde hij 545 wedstrijden en hield hij 190 keer de nul. Hij won onder meer de Premier League, twee League Cups, de FA Cup en de Europa League in 2017.