Peter Bosz lyrisch over eigen speler:

Peter Bosz lyrisch over eigen speler: "Hij is technisch de allerbeste speler"

11 augustus om 07:20

Peter Bosz heeft zich lovend uitgesproken over Olivier Boscagli na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarin PSV met 5-1 won. De verdediger keerde na blessureleed terug in het hart van de defensie en maakte direct indruk op zijn trainer.

Boscagli miste eerder de strijd om de Johan Cruijff Schaal door een blessure, maar tegen RKC stond hij weer in de basis. Bosz was duidelijk blij met de terugkeer van de Fransman. "Ik was blij dat hij weer speelde, want je ziet meteen zijn kwaliteit. Dat is bizar. Het mooiste moment was een bal die hij achteloos uit de lucht nam. Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb", zei Bosz bij ESPN. Een groot compliment, zeker gezien de ervaring van Bosz bij clubs als Ajax, Leverkusen en Borussia Dortmund. "Niemand heeft zo'n mooie techniek als hij", voegde de trainer eraan toe.

Ondanks dat Boscagli in de wedstrijd uitviel met lichte klachten, verwacht de trainer geen ernstige blessure. "Het valt allemaal wel mee. Hij heeft wat minder getraind dan de rest in de afgelopen weken", verklaarde de oefenmeester. Bosz hoopt dat de verdediger, samen met de rest van de selectie, bij PSV blijft. "Ik ga ervan uit dat hij blijft."