Sepp van den Berg kan mogelijk toch nog een transfer naar PSV maken

'Van den Berg mogelijk toch naar PSV ondanks eerdere berichtgeving'

14 augustus om 14:13
Laatste update: 14 augustus om 14:21

Hoewel eerder werd gemeld dat PSV afziet van de komst van Sepp van den Berg, suggereert Voetbal International dat dit mogelijk een tactische zet is. PSV heeft naar verluidt nog steeds hoop op de komst van de jonge verdediger, ondanks de hoge vraagprijs van Liverpool.

De berichten dat PSV doorschakelt naar Adama Nagalo van FC Nordsjaelland zouden volgens VI onderdeel zijn van een strategisch 'spel' dat clubs en zaakwaarnemers spelen in de laatste fase van een transfer. Het is mogelijk dat PSV hiermee druk wil uitoefenen op Liverpool om de transfersom voor Van den Berg te verlagen.

Er wordt gesuggereerd dat PSV bewust laat doorschemeren naar andere spelers te kijken om zo een deal met Liverpool te forceren. De club heeft zich bijvoorbeeld nog niet officieel gemeld bij het management van Nagalo, wat erop kan wijzen dat Van den Berg nog steeds de prioriteit heeft. Met nog enkele weken te gaan in de transferperiode blijft de situatie onzeker, maar VI waarschuwt fans om niet verbaasd te zijn als Van den Berg toch nog naar Eindhoven komt.

De complexiteit van de transferperiode wordt verder benadrukt door de situatie rondom Jordan Teze. AS Monaco heeft al meerdere keren interesse getoond in de PSV-verdediger, maar technisch directeur Earnest Stewart houdt vast aan een stevige vraagprijs. Dit toont aan dat PSV niet alleen in het geval van Van den Berg, maar ook bij andere spelers bereid is om stevig onderhandelingen te voeren. Het vertrek van Teze zou mogelijk de financiële ruimte kunnen creëren om de gewenste transfers, zoals die van Van den Berg, alsnog af te ronden.