Europa slaat toe: dit zijn de duurste uitgaande Eredivisietransfers van deze zomer

Europa slaat toe: dit zijn de duurst uitgaande Eredivisietransfer deze zomer
26 augustus om 22:25
Laatste update: 26 augustus om 22:25

De Eredivisie staat bekend als een competitie vol talent. Menig topclub weet de Nederlandse ploegen wel eens te beroven van de beste spelers en zo ook dit jaar. VoetbalNieuws vertelt je wie de duurste uitgaande transfers zijn van deze zomer.

De Eredivisie staat bomvol talent. Iedere topclub houdt de Nederlandse sterren in de gaten en soms gaan zij over tot handelen. Deze zomer is met namen Feyenoord de pineut, maar tot 2 september kan er nog een hoop veranderen.

Wat zijn de duurste uitgaande transfers deze zomer in de Eredivisie?

Stipt op één staat Mats Wieffer. De Feyenoorder maakte de laatste jaren indruk en voor het openen van de markt sloeg Brighton & Hove Albion toe. Zij betaalden zeker dertig miljoen euro waardoor de Nederlander de stap kon maken. Vangelis Pavlidis liet AZ achter zich. Benfica betaalde achttien miljoen euro en Portugal is de Griek met meerdere doelpunten als een raket van start gegaan.

Ajax-miskoop Georges Mikautadze speelde afgelopen jaar al op huurbasis bij Metz, maar komt komend seizoen uit voor Olympique Lyon. Via een constructie met Metz, die een koopclausule hadden, kreeg Ajax uiteindelijk dertien miljoen euro. Een transfer die nog plaats moet vinden, maar wel al in de boeken staat, is die van Hirving Lozano. Hij vertrekt in de winter naar San Diego FC. Nummer vijf is Francisco Conceicao. Hij verruilde Ajax voor FC Porto. Kostenplaatje, 10,5 miljoen euro.

Duurste uitgaande zomertransfers Eredivisie:
Mats Wieffer: 30 miljoen euro
Vangelis Pavlidis: 18 miljoen euro
Georges Mikautadze: 13 miljoen euro
Hirving Lozano: 12 miljoen euro
Francisco Conceicao: 10,5 miljoen euro
Ryan Flamingo: 9 miljoen euro
Osame Sahraoui: 8 miljoen euro
Yukinari Sugawara: 7 miljoen euro
Géronimo Rulli: 4 miljoen euro
Jens Odgaard: 4 miljoen euro