UEFA onthult: deze arbiter fluit het duel tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax

UEFA onthult: deze arbiter fluit het duel tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax
22 augustus om 11:55
Laatste update: 22 augustus om 11:55

Ajax weet waar het aan toe is komende donderdag. De Amsterdammers nemen het dan op tegen Jagiellonia Bialystok en VoetbalNieuws vertelt je wie de scheidsrechter van dienst is.

Ajax speelt donderdag in de play-offs van de Europa League. Bij een overwinning in het tweeluik zijn de Amsterdammers gegarandeerd van Europa League-voetbal, maar daarvoor moet eerst worden gewonnen van de Polen. Eerder bleek al dat Ajax het zeker niet makkelijk heeft en ook nu zal de druk en flink op zitten.

Wie is de scheidsrechter bij het duel tussen Ajax en Jagiellonia Bialystok?

De UEFA heeft maandag de aanstellingen van de Europese scheidsrechters bekend gemaakt. Rade Obrenovic is gekoppeld aan de wedstrijd tussen Ajax en de Polen. De Sloveen zal samen met zijn Sloveense assistenten Grega Kordez en Jure Praprotnik van de partij zijn. Ook het VAR-team Matej Jug en Dragoslav Peric komt uit Slovenië.

Obrenovic floot nog nooit eerder een wedstrijd van Ajax. Wel had hij de leiding over AZ tegen Jablonec in 2021 en Feyenoord tegen FC Midtjylland een jaar later. Destijds kreeg Orkun Kökcü een gele kaart nadat hij flinke kritiek uitte op het fluiten van de scheids.