In welk stadion wordt het duel tussen Jagiellonia Białystok en Ajax gespeeld?

In welk stadion wordt het duel tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax gespeeld?
22 augustus om 11:00
Laatste update: 22 augustus om 11:00

Op donderdag 22 augustus speelt Ajax een cruciale uitwedstrijd in Polen tegen Jagiellonia Białystok, met het oog op plaatsing voor de Europa League. Fans van Ajax reizen naar Białystok om hun team te steunen, maar in welk stadion wordt deze play-off wedstrijd gespeeld? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

In welk stadion wordt het duel tussen Jagiellonia Białystok en Ajax gespeeld?

De wedstrijd vindt plaats in het Białystok City Stadium, dat in 1972 werd geopend en in 2014 een grondige renovatie heeft ondergaan. Het stadion biedt nu plaats aan 22.432 toeschouwers en beschikt over moderne faciliteiten zoals VIP-ruimtes en een nieuw trainingsveld. De renovatie werd voltooid door een Spaans-Pools consortium nadat de oorspronkelijke aannemer problemen veroorzaakte. De totale kosten liepen op tot 254 miljoen Poolse zloty, omgerekend zo’n 75 miljoen euro.

Białystok ligt op ongeveer 180 kilometer van Warschau, en het stadion is eigendom van de stad. Na de renovatie is het een moderne locatie geworden waar Ajax een lastige wedstrijd wacht. De returnwedstrijd wordt een week later in Amsterdam gespeeld.