Keuzes voor Gimenez: Mexicaan twijfelt over transfer naar Nottingham Forest

Hierdoor twijfelt Gimenez over een transfer naar Nottingham Forrest
20 augustus om 07:47

Santiago Gimenez staat voor een lastige keuze. De spits van Feyenoord trekt concrete interesse van Nottingham Forest, maar heeft ernstige twijfels over een overstap, aldus De Telegraaf. De Premier League-club bracht een bod uit van ongeveer 25 miljoen euro, maar Feyenoord verlangt minstens 35 miljoen.

Feyenoord verwierp het eerste bod en verwacht dat Nottingham Forest met een verbeterd aanbod komt. De Rotterdammers beseffen echter dat een vertrek voor Gimenez geen zekerheid is. Hij speelt bij Feyenoord mee om de prijzen, maakt kans op de topscorerstitel en is verzekerd van Champions League-voetbal. In Nottingham wacht hem een heel ander scenario: een club die zich de laatste twee seizoenen net wist te handhaven in de Premier League.

De schatrijke eigenaar van Nottingham Forest, Evangelos Marinakis, zal waarschijnlijk snel terugkeren aan de onderhandelingstafel. Hij zal echter niet alleen Feyenoord moeten overtuigen, maar ook Gimenez zelf. Ondanks eerdere gesprekken blijft de spits twijfelen of een overstap naar Engeland de juiste keuze is. Nottingham Forest zal met betere voorwaarden moeten komen om hem te verleiden.

Daarnaast speelt de slechte reputatie van Nottingham Forest een rol. De club, die nauwelijks grote namen kan aantrekken, lijkt opnieuw af te stevenen op een zwaar seizoen vol degradatiestrijd. Gimenez moet zich afvragen of hij in een dergelijke situatie zijn carrière wil vervolgen.