Vermoedelijke opstelling Ajax: geblesseerde middenvelders en geen Rugani

Vermoedelijke opstelling Ajax voor het duel met Jagiellonia Bialystok
22 augustus om 06:45
Laatste update: 22 augustus om 06:45

Francesco Farioli zal wederom moeten puzzelen in zijn basisopstelling. Verschillende Ajacieden moeten het duel in Polen met Jagiellonia Bialystok aan zich voorbij laten gaan. Wat is de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Na overwinningen op FK Vojvodina en het Griekse Panathinaikos wacht in de play-off ronde van de Europa League een wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok. De Poolse kampioen stroomt door vanuit de Champions League waar verloren werd van Bodø/Glimt. Het zal de eerste keer zijn dat de Amsterdammers Jagiellonia Bialystok treffen in een duel. Nog niet eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar. Na het verlies in de competitie tegen NAC Breda en de verschillende wijzigingen die Farioli doorvoerde zal hij wederom moeten puzzelen. Drie Ajacieden zijn afwezig vanwege blessures.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax?

In de achterhoede zal Farioli de minste wijzigingen hoeven doorvoeren. Devyne Rensch zal terugkeren in de basis en daarmee verdwijnt Anton Gaaei weer richting de bank. Remko Pasveer zal het doel verdedigen en Josip Sutalo en Youri Baas vormen het centrale duo. Dies Janse stond nog naast de Kroaat tijdens het duel in Breda, maar net als Gaaei moet hij dit keer genoegen nemen met een rol als wissel. Jorrel Hato blijft staan als linksachter. De roep om Ahmetcan Kaplan werd steeds luider, maar de Turk is nog altijd geblesseerd. Het duel met NAC kwam al te vroeg, maar Kaplan is er ook niet bij in Polen.

De twee andere blessuregevallen waar de Italiaan mee te dealen heeft zijn op het middenveld. Kristian Hlynsson begon nog in de basis in het Rat Verlegh Stadion, maar moest die wedstrijd bekopen met een blessure. Ook Kian Fitz-Jim is niet fit. Farioli besloot vervolgens om beide talenten uit de wedstrijdselectie te houden en dus moet hij doorwisselen. Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Steven Berghuis zullen op het middenveld beginnen. Berghuis zal spelen vanuit de 'tien' positie.

Voorin krijgt Steven Bergwijn zijn eerste basisplaats. De linksbuiten moest eerst Carlos Forbs en Mika Godts nog voor zich dulden, maar daar lijkt verandering in te komen. Tegen NAC maakte hij zijn eerste minuten en dat lijken er meer te gaan worden in Polen. Bertrand Traoré maakte weinig indruk in Breda, maar mag wederom vanaf de rechterflank starten. Brian Brobbey is nog altijd de spits. Het zal de vraag zijn of hij fit genoeg is om een volledige wedstrijd te spelen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Berghuis, Taylor; Traoré, Brobbey, Bergwijn.