Ajax strijd met Benfica voor komst Zakaria El Ouahdi

'Ajax kijkt in België voor rechtsback en moet strijden met Benfica'

22 augustus om 13:30
Laatste update: 22 augustus om 13:30

Ajax zou belangstelling hebben voor Zakaria El Ouahdi. De rechtsachter momenteel onder contract bij KRC Genk zou de vervanger moeten worden van Devyne Rensch en Anton Gaaei. De Amsterdammers zouden voor zijn handtekening strijden met Benfica.

'Benfica krijg concurrentie om El Ouahdi, Ajax voert strijd met de Adelaren', schrijft het Portugese medium O Jogo over de uitgebarsten transferstrijd. Benfica heeft de back al langere tijd op het oog, maar door de vraagtekens rondom Rensch en Gaaei willen de Amsterdammers zich mogelijk op die positie gaan versterken. Voor Gaaei zou zelfs vanuit Duitsland al interesse zijn van TSG Hoffenheim.

El Ouahdi zou volgens O Jogo in onderhandeling zijn met Benfica, maar sinds kort spreekt de Marokkaan ook met Ajax. Echter zouden de Amsterdammers mogelijk te laat zijn gekomen. 'De ploeg van Roger Schmidt rekent echter op de speler als aanwinst, want ondanks dat Ajax in de race is voor de ondertekening, geeft El Ouahdi in dit stadium voorrang aan Benfica. Een sterke invloed op de wens van de 22-jarige is het sportieve project van Benfica en het feit dat hij, als hij naar Portugal verhuist, kan concurreren in de Champions League, een grote ambitie van de rechtsachter.'

Momenteel staat El Ouahdi nog altijd onder contract in België. Hij is ook geboren in België, maar speelt voor het Marokkaanse elftal. Daarmee reisde hij ook af naar de Olympische Spelen waar hij een bronzen medaille veroverde. Afgelopen seizoen nam Genk hem over van RWDM en hij heeft nog een contract tot medio 2027. Volgens Transfermarkt.com heeft El Ouahdi een transferwaarde van 4.5 miljoen euro.