'PSV heeft nieuwe topprioriteit en richt zijn pijlen op Braziliaanse verdediger'

'PSV heeft nieuwe topprioriteit en richt zijn pijlen op Braziliaanse verdediger'
23 augustus om 21:17
Laatste update: 23 augustus om 21:43

PSV heeft zijn zinnen gezet op Renan Lodi als nieuwe versterking voor de linksbackpositie. Volgens berichten van Voetbal International en het Algemeen Dagblad geldt de 26-jarige Braziliaan als topkandidaat in Eindhoven. PSV hoopt Lodi nog voor het sluiten van de transfermarkt te kunnen huren van Al Hilal.

Lodi maakte afgelopen winter voor 23 miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar Saudi-Arabië, na eerder drie seizoenen bij Atlético Madrid te hebben gespeeld. Hoewel hij nog maar enkele maanden bij Al Hilal actief is, zou de Braziliaanse international al willen vertrekken. Lodi heeft een voorkeur voor een terugkeer naar Europa om weer in een competitie van hoger niveau te spelen.

PSV ziet in Lodi een ideale oplossing om de periode te overbruggen waarin Sergiño Dest geblesseerd is. De club had aanvankelijk gepland om Mauro Júnior en Fredrik Oppegard deze rol te laten vervullen, maar door blessures en tegenvallende prestaties is dat niet gelukt. Mocht een huurdeal met Lodi niet haalbaar blijken, dan zou PSV Nicola Zalewski van AS Roma als alternatief op het oog hebben.