Deze verdedigers heeft PSV op het oog als mogelijke versterkingen

Deze verdedigers heeft PSV op het oog als mogelijke versterkingen
24 augustus om 20:05
Laatste update: 24 augustus om 20:05

PSV kent deze zomer de nodige problemen in de achterhoede. De Eindhovenaren willen zich het liefst nog versterken met drie verdedigers en de nodige namen hebben de revue al gepasseerd. VoetbalNieuws.nl zet de actuele spelers die met een overgang naar PSV in verband worden gebracht voor je op een rij.

Mauro Junior, Sergiño Dest en Armando Obispo zitten alledrie in de lappenmand, terwijl Jordan Teze PSV verruilde voor AS Monaco. Ook Shurandy Sambo, André Ramalho en Patrick van Aanholt lieten Eindhoven deze zomer achter zich. Ricardo Ledezma en Frederik Oppegård zijn momenteel noodgedwongen de vleugelverdedigers, maar beide spelers ogen alles behalve klaar voor het grote werk. Daarom wil PSV zich nog gaan versterken met een centrale verdediger, een rechtsback en een linksback op de seletie op volle oorlogssterkte te krijgen. Sepp van den Berg leek lange tijd op weg naar PSV, maar de verdediger met een verleden bij PEC Zwolle bleek onhaalbaar en Brentford pikte hem uiteindelijk voor dertig miljoen euro op bij Liverpool. 

De huidige spelers waar PSV interesse in heeft om de achterhoede te versterken

Renan Lodi 

Lodi werd vrijdag door het Eindhovens Dagblad bestempelt als mogelijke aanwinst voor de linkerflank. De linksachter, die negentien interlands voor Brazilië speelde, speelt momenteel in Saudi-Arabië en lijkt open te staan voor een terugkeer op de Europese velden. Zijn waarde wordt door transfermarkt.nl op achttien miljoen geschat, waardoor Lodi waarschijnlijk geen goedkope optie voor PSV zal zijn. 

Layvin Kurzawa

`Vrijdag werd bekend dat PSV in gesprek is met Kurzawa over een transfer naar Eindhoven. Meerdere clubs hebben interesse in de speler, maar volgens het Franse L'Equipe heeft de Eindhovense club een salarisvoorstel gedaan. De linksbenige verdediger zit momenteel zonder club, nadat zijn contract bij Paris Saint-Germain deze zomer afliep.

Nicola Zalewski

Zalweski staat eveneens op het lijstje als mogelijke versterking voor de linksback-positie. De verdediger staat volgens het Eindhovens Dagblad niet bovenaan de lijst, maar kan deze zomer alsnog een optie worden. De speler van AS Roma heeft volgens verschillende media een prijskaartje van ongeveer twaalf miljoen euro. 

Adamo Nagalo 

Nagalo staat bij PSV op de radar als mogelijke centrale verdediger. De verdediger van Nodsjaelland kan eventueel ook als rechtsback uit de voeten. Voorlopig heeft PSV Nagalo in de wachtkamer gezet. Mochten de Eindhovenaren doorpakken voor deze verdediger, dan betaalt de club waarschijnlijk een bedrag tussen de zes en zeven miljoen euro. 

Ko Itakura 

PSV lijkt op dit moment het meest concreet voor Ko Itakura. Volgens verschillende media hebben de Eindhovenaren al een bod van 11,5 miljoen euro neergelegd bij Borussia Mönchengladbach. De Duitse lijkt op dit moment echter te denken aan bedrag rond de vijftien miljoen euro voor de speler, die in het verleden actief was voor FC Groningen. Technisch Directeur Earnest Stewart was afgelopen vrijdag aanwezig bij de wedstrijd van Mönchengladbach tegen Leverkusen om de Japanner aan het werk te zien.

Oumar Solet

Mocht de komst van Itakura niet haalbaar blijken, gaat PSV zich volgens het Eindhovens Dagblad richten op Solet. De verdediger van RB Salzburg geniet momenteel niet de eerste prioriteit, maar kan later in beeld komen bij de club. Zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt.nl geschat op tien miljoen euro.