'Nog geen witte rook voor Koopmeiners: transfer is race tegen de klok'

'Nog geen witte rook voor Koopmeiners: transfer is race tegen de klok'

25 augustus om 09:05

Juventus is nog altijd volop bezig met een mogelijke transfer van Teun Koopmeiners. Hoewel Atalanta momenteel in Turijn is voor hun wedstrijd tegen Torino, is een directe ontmoeting tussen de Juventus-directeur Cristiano Giuntoli en Atalanta-president Antonio Percassi volgens Tuttosport onwaarschijnlijk.

De verwachting is dat de situatie rond Koopmeiners pas halverwege volgende week duidelijkheid zal bieden. De transfermarkt sluit namelijk aanstaande vrijdag om middernacht, waardoor de tijd dringt voor Juventus. Ondanks de tijdsdruk is er optimisme in Turijn, vooral na de recente aankopen van Francisco Conceição en Nico González.

Juventus is vastberaden om Teun Koopmeiners aan te trekken en heeft een concreet bod voorbereid. Atalanta heeft een vraagprijs van €60 miljoen voor de Nederlandse middenvelder vastgesteld, maar Juventus wil €50 miljoen plus €6-7 miljoen aan bonussen bieden, wat het totale pakket dicht bij de vraagprijs van Atalanta zou brengen. Dit meldt Tuttosport.

Volgens Gazzetta dello Sport heeft Juventus geen alternatieve opties op het middenveld deze zomer en beschouwt de club Koopmeiners als een cruciale versterking voor het nieuwe seizoen. De Bianconeri lijken dan ook volledig toegewijd aan het binnenhalen van de Nederlander om hun selectie te versterken. Thiago Motto ziet in Koopmeiners een belangrijke schakel om zijn 4-2-3-1 formatie te gaan hanteren.