Nick Olij in beeld bij Feyenoord, PSV en Ajax

'Niet alleen Feyenoord wil Olij: gehele traditionele topdrie op het vinkentouw'

26 augustus om 07:25
Laatste update: 26 augustus om 07:25

Nick Olij heeft mogelijk niet alleen de interesse van Feyenoord gewekt. De aanvoerder en keeper van Sparta Rotterdam staat ook in de belangstelling van PSV en Ajax. In totaal zou Olij meer dan vier miljoen euro moeten kosten.

Olij staat volgens het Algemeen Dagblad niet alleen op het verlanglijstje in Rotterdam. Ook in Amsterdam en in Eindhoven zou de sluippost nauwlettend in de gaten worden gehouden. 'Gezien de keepersperikelen bij PSV en Ajax zou het gek zijn als de vierde doelman van Nederland , kijkend naar de meest recente EK-selectie van Ronald Koeman, daar op het lijstje ontbreekt', aldus de krant.

Na de Rotterdamse derby sprak Olij zich ook al uit over een mogelijke transfer. "Er is contact geweest tussen Feyenoord en mijn zaakwaarnemer. Dat wist ik al een tijdje, maar ik vond dat niet gepast om vrijdag te melden", sprak de doelman tegenover de camera's van ESPN. "Wat ik zelf wil? Ik wil eerst bij de Oranje-selectie zitten, dat ga ik afwachten. Daarna kijken we wat er deze week gaat gebeuren." Mocht Olij een transfer maken zou hij rond de vier miljoen euro moeten kosten.

Eerder was het Algemeen Dagblad ook al bezig met een mogelijke transfer van Olij. Sparta zou zichzelf namelijk in een moeilijke hoek brengen. 'In de zomermaanden heeft Sparta al enkele mogelijke vervangers van de lijst kunnen schrappen. Voor serieuze, transfervrije opties komt Sparta te laat. Verschillende andere keepers hebben al een nieuwe club gevonden. Toch moet Olij daadwerkelijk vertrekken voordat Sparta het wensenlijstje serieus kan bekijken.'