Hoe reageert Feyenoord op het besluit van de politiebonden om te staken?

Feyenoord reageert op mogelijke afgelasting Klassieker: 'Zouden het betreuren'

26 augustus om 10:15
Laatste update: 26 augustus om 10:15

Feyenoord heeft als eerste gereageerd op de mogelijke afgelasting van de Klassieker. Door stakingen van de politiebonden zullen er geen agenten aanwezig zijn en dat brengt het spelen van de wedstrijd in het geding. Wat zeggen de Rotterdammers? VoetbalNieuws.nl zet hun uitspraken op een rij.

Na eedere acties tijdens de Eredivisieduels tussen NAC en Ajax en FC Twente en Sparta Rotterdam waren ook al geen agenten aanwezig. Toch besloot de KNVB beide wedstrijden door te laten gaan en zonder problemen. Toch lijkt De Klassieker wel in het geding te komen. Normaliter worden er honderden extra politiemensen ingezet om de veiligheid te garanderen, maar dat zal dit keer niet mogelijk zijn. Door nieuwe acties voor een betere pensioenregeling staken alle agenten rond de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax.

Hoe reageert Feyenoord op de mogelijke afgelasting?

'We hebben nog geen bevestiging ontvangen dat de wedstrijd op zondag definitief niet doorgaat', zegt de Rotterdamse club in een verklaring aan Voetbal International. 'Uiteraard hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zaak. Goed ook, dat dat kan.' Toch schiet iets in het verkeerde keelgat bij Feyenoord, want weer staat het voetbal in de schijnwerpers. 'Echter, wij zouden het enorm betreuren als - helaas niet voor het eerst - het voetbal hiervoor wordt gebruikt en, zeker in het geval van De Klassieker, niet alleen de betrokken clubs, maar miljoenen mensen er door worden geraakt die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd.'