'Feyenoord heeft naast Olij negentienjarige Bulgaar op het oog'

Feyenoord wil Plamen Andreev als opvolger van Justin Bijlow
26 augustus om 10:30
Laatste update: 26 augustus om 10:30

Feyenoord zal niet alle pijlen richten op Nick Olij, maar de Rotterdammers hebben ook Plamen Andreev op het oog. De negentienjarige keeper van Levski Sofia kan mogelijk ook de opvolger worden van Justin Bijlow. Een bod naar de Bulgaarse club lijkt onderweg.

'Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op Plamen Andreev', weet het goed geïnformeerde 1908.nl te melden. Daarmee krijgt Olij concurrentie, want de aanvoerder en keeper van Sparta Rotterdam zou ook al in gesprek zijn met de Rotterdammers. Feyenoord zou ook niet stilzitten rondom Andreev, want er zal spoedig concreet een bod gedaan worden in Bulgarije. 'Een eerste aanbieding is in aanmaak voor de intensief gevolgde Oost-Europeaan.'

Bijlow zal spoedig tekenen in Engeland bij Southampton en daarmee is er geen tweede keeper meer in de selectie van Brian Priske. In tranen nam Bijlow afscheid van Het Legioen na het 1-1 gelijkspel op Het Kasteel tegen Sparta. Hij reiste na het duel af naar Southampton en zal spoedig gepresenteerd worden door The Saints. Bijlow vertrekt uit Rotterdam nadat hij de strijd met Wellenreuther verloor om de eerste plek onder de lat.

Volgens Transfermarkt.com heeft Andreev een marktwaarde van twee miljoen euro. Hij doorliep de jeugd van Levski Sofia en werd uiteindelijk eerste keeper. Zijn contract loopt nog tot medio 2026, maar kort geleden verlengde hij zijn deal nog. In totaal stond de 1 meter 92 lange Bulgaar al 89 wedstrijden onder de lat.