'Ajax kan geen nieuwe spelers aantrekken door gebrek aan uitgaande transfers'

'Ajax kan geen nieuwe spelers aantrekken door gebrek aan uitgaande transfers'
27 augustus om 07:09
Laatste update: 27 augustus om 07:15

Ajax verkeert in een lastige situatie waarin nieuwe transfers vrijwel onmogelijk zijn door financiële beperkingen en een gebrek aan interesse in hun huidige spelers, zo meldt De Telegraaf. De clubleiding, onder leiding van technisch directeur Alex Kroes, staat voor een uitdaging doordat eerdere wanpraktijken hebben geleid tot een lege kas. Daardoor is Ajax gedwongen om te wachten op uitgaande transfers voordat zij versterkingen kunnen aantrekken.

Na twee seizoenen van wanbeleid kampt Ajax met een lege portemonnee, ondanks dat Kroes lijsten met versterkingen heeft opgesteld. De club heeft deze zomer al enkele spelers verkocht, zoals Georges Mikautadze, Francisco Conceiçao en Geronimo Rulli, maar dat heeft niet genoeg geld opgeleverd om serieuze aankopen te doen. Kroes kan op dit moment alleen wachten op verdere uitgaande transfers om ruimte te creëren voor inkomende versterkingen.

'Kans afscheid Vos op dit moment het grootst'
Ajax hoopt vooral op de verkoop van Silvano Vos, waarvoor al een bod van AC Milan werd geweigerd, om vervolgens Wout Weghorst binnen te kunnen halen. Andere spelers zoals Carlos Forbs, Chuba Akpom én zelfs Brian Brobbey worden ook genoemd als potentiële vertrekkers. Maar zonder verdere verkopen is het onzeker of Ajax de selectie nog kan versterken voor het sluiten van de transfermarkt.

De financiële malaise is deels een erfenis van de vorige directie, die onder leiding van onder andere Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, 230 miljoen euro uitgaf zonder een gebalanceerde selectie te bouwen. Hierdoor is Ajax momenteel niet in staat om te investeren in nieuwe spelers en lijkt de situatie voorlopig uitzichtloos.