'AC Milan wil Ajax-talent Vos binnenhalen en plant nieuwe gesprekken in'

Hierdoor ziet AC Milan het zitten in Silvano Vos
27 augustus om 14:25

Milan is van plan om een nieuwe ronde gesprekken te voeren met Ajax om de 19-jarige middenvelder Silvano Vos te contracteren. De Italiaanse grootmacht wil de deal rondmaken voor een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro, aldus berichten van La Gazzetta dello Sport en Sky Sport Italia.

Ajax heeft meer dan vijf miljoen euro gevraagd tijdens de laatste onderhandelingsronde, maar het feit dat Vos afgelopen weekend niet werd opgeroepen voor de wedstrijd van Jong Ajax wijst erop dat een transfer nabij is. Milan hoopt Vos snel binnen te halen als laatste versterking van de zomer en zal vandaag of morgen een definitief bod doen. Indien Vos naar Milaan verhuist, zal hij eerst aansluiten bij Milan Futuro (tweede elftal) om speelminuten te maken en vertrouwen te winnen. Op termijn is het echter de bedoeling dat Vos de overstap maakt naar het eerste elftal om de opties van coach Paulo Fonseca te versterken.

Milan ziet in Vos een vervanger voor Yacine Adli, die op het punt staat om naar Fiorentina te vertrekken. Daarnaast wachten de Rossoneri op mogelijke biedingen uit Saoedi-Arabië voor Ismaël Bennacer. Ajax lijkt bereid om mee te werken aan een transfer, wat hen de mogelijkheid geeft om te investeren in nieuwe spelers, zoals Wout Weghorst. De komende dagen zullen cruciaal zijn om de deal over de streep te trekken.