Dit zegt United-icoon Yorke over Erik ten Hag

United-icoon Yorke kritisch: ‘Erik ten Hag niet geschikt voor Manchester United’

27 augustus om 14:41

Dwight Yorke, voormalig spits van Manchester United, heeft opgeroepen om Erik ten Hag te ontslaan als manager van de club. Ondanks dat United zijn contract recent verlengde tot 2026, ligt Ten Hag al vroeg in het seizoen onder vuur na de nederlaag tegen Brighton. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

In een interview met Lord Ping gaf Yorke aan dat Ten Hag weliswaar een goede manager is, maar geen 'elite manager' die Manchester United nodig heeft. Volgens Yorke ontbreekt het Ten Hag aan het vermogen om grote namen naar de club te halen en benadrukt hij dat een manager als Zinedine Zidane de ideale kandidaat zou zijn. "Zidane is een elite manager die de grootste spelers ter wereld kan aantrekken en ervoor kan zorgen dat iedereen weer achter de club staat", vertelt Yorke.

Yorke stelt dat zonder zo’n topcoach United zal blijven worstelen en noemt het binnenhalen van een elite manager essentieel voor het terugwinnen van momentum. Hij beschouwt Zidane, die onder andere drie keer de Champions League won met Real Madrid, als de ideale opvolger van Ten Hag. Zidane is sinds 2021 zonder club en wordt door Yorke gezien als de man die Manchester United terug naar de top kan brengen.