Pools avontuur: Feyenoord verhuurt Patrik Walemark aan Lech Poznan

Pools avontuur: Feyenoord verhuurt Patrik Walemark aan Lech Poznan
27 augustus om 16:05

Feyenoord heeft vleugelaanvaller Patrik Walemark tijdelijk ondergebracht bij Lech Poznan. De Zweedse rechtsbuiten, die in januari 2022 voor 3,25 miljoen euro werd overgenomen van BK Häcken, kon zijn stempel niet drukken in Rotterdam.

Na een teleurstellend seizoen, waarin hij werd uitgeleend aan SC Heerenveen, is er ook dit jaar geen plaats voor hem in de selectie. Walemark kreeg dit seizoen slechts minuten in de eerste oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, maar sindsdien bleef hij buiten de wedstrijdselecties. Hierdoor stond zijn teller op nul officiële speelminuten. Feyenoord besloot hem de mogelijkheid te geven om zijn carrière elders voort te zetten.

Lech Poznan huurt Walemark tot het einde van het seizoen, met een optie tot koop opgenomen in de deal. Hoewel ook Sturm Graz interesse toonde, koos de speler voor een avontuur in Polen. Zijn contract bij Feyenoord loopt nog door tot medio 2026.

Het is nu aan Walemark om zich te bewijzen in de Poolse competitie. Bij Lech Poznan krijgt hij de kans om zich opnieuw in de kijker te spelen en mogelijk een definitieve overstap af te dwingen.