Lutsharel Geertruida zal spoedig transfer naar RB Leipzig afronden

'Geertruida in vliegtuig richting Duitsland voor afronding transfer'

30 augustus om 09:20
Laatste update: 30 augustus om 09:20

Lutsharel Geertruida zal spoedig de nieuwe aanwinst van RB Leipzig worden. De centrale verdediger is in het vliegtuig gestapt richting de Duitse stad. Toch moet er nog een deadline gehaald worden voor de deal kan worden afgerond.

'Lutsharel Geertruida is NU onderweg van Rotterdam naar Leipzig - aangezien de definitieve goedkeuring is gegeven', schrijft Sky Sports Deutschland-journalist Philipp Hinze op X. Daarmee is de transferkaping van de Bundesliga-ploeg gelukt, want eerder leek Geertruida nog op weg naar Aston Villa. De Premier League-club moest eerst echter verkopen voor de Nederlander kon worden gekocht.

Toch zou er nog mogelijk één hobbel kunnen zijn die de transfer blokkeert. 'Alle formele stappen moeten vandaag om 20.00 uur voltooid zijn (documenten, handtekeningen, medische zaken).' Mocht dat niet voor elkaar komen, dan kan Geertruida niet tekenen. Ondanks het kleine risico lijkt er geen vuiltje meer in de lucht. 'Als alles doorgaat, zoals iedereen verwacht, wordt Geertruida vandaag een nieuwe speler van Leipzig. Het is Geertruida-dag voor Leipzig. Alles is mondeling afgesproken.'

In totaal zal RB Leipzig Feyenoord rond de 25 miljoen euro betalen. Eerder werd de transfer al met de befaamde 'Here we go' uitgesproken door transfergoeroe Fabrizio Romano. Uiteindelijk is de verwachting dat het betaalde bedrag aan de Rotterdammers nog hoger zal uitvallen dan de eerder genoemde vraagprijs. Geertruida had in Rotterdam nog een contract tot medio 2025.