'PSV doet zaken met Belgen en realiseert late uitgaande transfer'

'PSV doet zaken met Belgen en realiseert late uitgaande transfer'
3 september om 13:09

PSV verhuurt Kjell Peersman, die onlangs nog deel uitmaakte van de A-selectie, aan Lierse SK in België. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige doelman heeft bij PSV geen uitzicht op speeltijd en hoopt bij de club uit zijn geboorteland zijn carrière een nieuwe impuls te geven.

Peersman wordt voor één seizoen verhuurd aan Lierse, dat speelt op het tweede niveau van België. De jonge keeper heeft nog een contract tot medio 2026 bij PSV, maar krijgt dus elders de kans om als eerste doelman te spelen. De verhuurperiode biedt Peersman de mogelijkheid om meer ervaring op te doen in het eerste elftal, iets wat hem bij PSV momenteel niet gegund is.

Ruud van Nistelrooij, voormalig coach van PSV, was altijd zeer positief over Peersman. Onder zijn leiding maakte de Belg de stap naar het eerste. Na het vertrek van Van Nistelrooij verminderde echter zijn speeltijd. Ondanks dat wordt Peersman beschouwd als een van de grote Belgische talenten en is hij actief als jeugdinternational. Bij PSV zijn Roy Steur, Tijn Smolenaars en Niek Schiks nu de doelmannen voor Jong PSV.