Dit is het 'belangrijke doel' dat de KNVB het Nederlands elftal stelt

Wat is het doel voor het Nederlands elftal?
5 september om 09:30

De KNVB heeft een duidelijk doel voor ogen als het gaat om het Nederlands elftal. Het volgende eindtoernooi kan al uitkomst bieden. Welk doel heeft de Nederlandse voetbalbond voor ogen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het Nederlands mannenelftal reikte tijdens het Europees Kampioenschap van 2024 tot aan de halve finale. Daarin bleek Engeland uiteindelijk te sterk. Ollie Watkins schoot vlak voor tijd de Oranje-droom in duigen. Daarvoor had Nederland ook al de 'Final Four' van de UEFA Nations League bereikt, maar slechts een vierde plaats werd behaald. Het toernooi van de UEFA staat wederom voor de deur, maar vlak voor de bal weer begint te rollen spreekt de KNVB een duidelijk doel uit.

Welk 'belangrijk doel' heeft de KNVB voor ogen?

'Een groot toernooi winnen is een heel belangrijk doel. Eigenlijk zou je moeten opschrijven: we willen wereldkampioen worden', stelt KNVB-directeur Marianne van Leeuwen in een interview tegen Voetbal International. 'Daar heeft iedereen in Nederland een gevoel bij. Als je niet voor de maan gaat, kom je ook niet bij de sterren. We zeggen niet dat het morgen moet, maar willen het wel realistisch maken. Wij zijn het er in de directie over eens dat je de lat hoog moet leggen. We gaan niet vooraf zeggen: We staan zevende op de wereldranglijst, dus met een kwartfinale zijn we blij.'