Eredivisie-directeur De Jong dringt aan op doorgaan Ajax - Utrecht zonder politie

Eredivisie-directeur dringt aan op doorgaan Ajax - FC Utrecht zonder politie

7 september om 13:21

Aanstaande maandag is er nieuw overleg over de doorgang van de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. De gemeente Amsterdam bespreekt samen met betrokken partijen of de wedstrijd op 15 september kan plaatsvinden, ondanks de geplande politiestaking.

De politiebonden kondigden vrijdag aan dat er opnieuw gestaakt wordt tijdens de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Hierdoor zal er geen politie beschikbaar zijn om de veiligheid te waarborgen. Een vergelijkbare staking leidde eerder al tot het uitstellen van de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die nu pas eind oktober gespeeld zal worden.

De KNVB, Eredivisie en de clubs hopen een nieuwe verplaatsing te voorkomen. Jan de Jong, directeur van de Eredivisie, gaf aan dat hij samen met de andere partijen druk uitoefent om de wedstrijd door te laten gaan. "Wij zullen er bij de gemeente Amsterdam op aandringen dat deze wedstrijd gewoon veilig doorgang kan vinden zonder politie", vertelde De Jong aan ESPN. Eerder dit seizoen vonden er al wedstrijden plaats zonder politie-inzet, waaronder NAC Breda - Ajax en FC Twente - Sparta Rotterdam.