Vermoedelijke opstelling Duitsland: blessure zet Nagelsmann voor keuzes

Vermoedelijke opstelling Duitsland tegen Nederland in de Nations League
10 september om 09:30
Laatste update: 10 september om 09:05

Nederland maakt zich op voor een spannend Nations League-duel tegen Duitsland, maar de tegenstander kampt met een tegenvaller. Niclas Füllkrug, de vaste spits van de Duitsers, moest maandag de training vroegtijdig verlaten met kuitklachten en lijkt de wedstrijd tegen Oranje te moeten missen. Hierdoor zal Kai Havertz naar verwachting de spitspositie innemen. Daarnaast kan Chris Führich, een talent van VfB Stuttgart, op de linksbuitenpositie verschijnen, terwijl Jamal Musiala doorschuift naar de nummer tien-positie. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Die Mannschaft met je door!

Wat is de vermoedelijke opstelling van Duitsland tegen Oranje?

Met de blessure van Füllkrug zal Havertz de spitspositie overnemen, terwijl Führich zijn snelheid en dribbelkwaliteiten op linksbuiten zal laten zien. Musiala wordt hierdoor vermoedelijk naar de nummer tien-positie verplaatst, waar hij zijn creativiteit centraal kan inzetten. Florian Wirtz blijft op rechts de aanvoer verzorgen. In het middenveld kan Aleksandar Pavlovic zijn opwachting maken naast Robert Andrich, die als controlerende middenvelders fungeren.

In de verdediging zal er weinig veranderen ten opzichte van het team dat Hongarije versloeg. Marc-André ter Stegen blijft de onbetwiste nummer één, met Nico Schlotterbeck en Jonathan Tah als het centrale duo. Maximilian Mittelstädt krijgt mogelijk de voorkeur op linksback.

De vermoedelijke opstelling Duitsland: Ter Stegen; Kimmich, Tah, Schlotterbeck, Mittelstädt; Pavlovic, Andrich; Wirtz, Musiala, Führich; Havertz.

De wedstrijd Nederland - Duitsland wordt gespeeld op dinsdag 10 september om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena, Amsterdam. VoetbalNieuws.nl doet uiteraard verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.