Wie is de scheidsrechter bij Nederland - Duitsland?

Deze scheidsrechter heeft de leiding over de wedstrijd Nederland - Duitsland

10 september om 20:40
Laatste update: 10 september om 20:29

Na een overwinning op Bosnië & Herzegovina staat voor Nederland speelronde twee op het programma. Oranje neemt het op tegen aartsrivaal Duitsland in de Johan Cruijff Arena. Wie is de scheidsrechter bij het duel? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Welke scheidsrechter heeft de leiding bij Nederland - Duitsland?

Het duel tussen Oranje en Duitsland zal worden geleid door de Italiaanse scheidsrechter Davide Massa. Deze zeer ervaren scheidsrechter is al sinds 1996 actief in internationale competities namens FIFA en UEFA.

Massa floot al 206 wedstrijden in de Serie A en op internationaal niveau leidde hij wedstrijden in de Champions League, Europa League, EK- en WK kwalificatie. In totaal stond de Italiaan aan de leiding van 477 officiële wedstrijden. Dit seizoen floot Massa het duel in de Champions League kwalificatie tussen Bodø/Glimt en Rode Ster Belgrado, ook leidde hij de Saudi Super Cup.

Floot Davide Massa al eerder Nederlandse teams? 

Voor het Oranje is het zeker niet de eerste keer dat Massa aan de leiding staat van het duel. Ook Nederlandse clubs speelden meerdere wedstrijden met hem aan het roer. PSV heeft de meeste voorkennis, want de 43-jarige had vier keer de leiding over de Eindhovenaren. Bij AZ floot hij twee keer, terwijl Ajax en Vitesse één keer kennis met hem maakte.

Ook het Nederlands elftal is geen onbekende voor Massa. Oranje is nog ongeslagen in de wedstrijden waarover hij de leiding heeft. Twee keer werd er gewonnen en één keer was er een gelijkspel. In die duels deelde de Italiaan twee keer een gele kaart uit en tijdens zijn eerste kennismaking gaf hij Nederland ook een strafschop.