Update: Duitsland moet belangrijke aanvaller definitief missen tegen Oranje

Update: Duitsland moet belangrijke aanvaller definitief missen tegen Oranje

10 september om 13:43
Laatste update: 10 september om 13:43

Duitsland moet het dinsdagavond in het Nations League-duel tegen Nederland stellen zonder Niclas Füllkrug. De spits van West Ham United staat niet op de officiële UEFA-selectielijst voor de wedstrijd. Füllkrug kampt met een blessure aan zijn achillespees en kuit en kan daarom niet meedoen.

Füllkrug, die zaterdag nog de openingstreffer maakte tijdens de 5-0 overwinning van Duitsland op Hongarije, liep de blessure tijdens die wedstrijd op. Hoewel zijn inzetbaarheid aanvankelijk onzeker was, blijkt uit de definitieve selectie dat hij niet van de partij zal zijn in de Johan Cruijff ArenA.

De afwezigheid van Füllkrug is een tegenslag voor Duitsland. Met veertien doelpunten in 22 interlands is hij een belangrijke schakel in het aanvalsspel. Bondscoach Julian Nagelsmann zal waarschijnlijk Kai Havertz naar voren schuiven, een aanvaller die eerder als spits heeft gespeeld, maar meestal in een meer vrije rol opereert.

Voor Nederland biedt dit een voordeel in de strijd om de groepswinst in de Nations League. De ploeg van Ronald Koeman begon sterk met een 5-2 zege op Bosnië en Herzegovina. De wedstrijd tegen Duitsland begint dinsdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.