'Twee transfervrije spelers bekeken door Feyenoord, club besloot af te haken'

'Twee transfervrije spelers bekeken door Feyenoord, club besloot af te haken'
10 september om 13:26

Volgens 1908.nl heeft Feyenoord onlangs gekeken naar twee transfervrije spelers om de selectie te versterken. Het ging om de Deen Robert Skov en de Rus Anton Miranchuk. Uiteindelijk koos de club er voor om geen van beide spelers aan te trekken.

Robert Skov
Robert Skov, een linksbenige Deen, speelde de afgelopen vijf jaar voor Hoffenheim in de Bundesliga. Hij was er een vaste kracht en speelde 126 wedstrijden. Skov begon zijn carrière als rechtsbuiten, maar werd bij Hoffenheim omgeturnd tot linkerwingback. Feyenoord twijfelde over de inzetbaarheid van Skov op de rechterflank, een positie die hij al drie jaar niet meer bezet heeft. Toen Feyenoord alsnog een poging waagde, was Skov al onderweg naar Berlijn om bij Union Berlin te tekenen.

Anton Miranchuk
De andere optie was Anton Miranchuk. Over die naam schreef VoetbalNieuws eerder in september al, gebaseerd op Russische bronnen. Deze Russische international speelde tot deze zomer voor Lokomotiv Moskou. In zijn tijd daar kwam hij tot 217 wedstrijden en 51 goals. Ondanks zijn kwaliteiten twijfelde Feyenoord vanwege zijn leeftijd, de financiële gevolgen en het morele bezwaar om een Russische speler vast te leggen, in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Miranchuk koos uiteindelijk voor een transfer naar FC Sion in Zwitserland.