Hierom kan de Eredivisie verder in gevaar komen door aanhoudende politieacties

Hierom vreest de KNVB dat de Eredivisie niet kan worden uitgespeeld
10 september om 17:15

De aanhoudende politieacties zorgen voor veel problemen in het Nederlandse voetbal. Door het uitstellen van wedstrijden dreigt het competitieschema van de Eredivisie volledig in de knel te komen. "Als dit week in week uit zo doorgaat, dan komt het uitspelen van de competitie in gevaar", waarschuwt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met de NOS.

De politiebonden voeren acties voor een betere vroegpensioenregeling en lijken hun focus op voetbalwedstrijden voorlopig niet te verleggen. "We sluiten geen enkele voetbalwedstrijd uit. Niet alleen in de eredivisie, maar ook in de eerste divisie, het interlandvoetbal en de Champions League", liet een woordvoerder van de politiebonden eerder al weten.

Ajax werd opnieuw hard getroffen, met de afgelasting van de wedstrijd tegen FC Utrecht. De Amsterdammers moeten nu drie duels inhalen. De KNVB wil echter niet vooruitlopen op eventuele juridische stappen. "We bekijken sowieso alle mogelijkheden, maar we houden niet van speculeren", aldus de woordvoerder.

Dit probleem komt op een moment dat clubs als PSV, Feyenoord, Ajax en AZ ook extra Europees voetbal op het programma hebben staan, wat de druk op het speelschema verder vergroot. De KNVB heeft nog geen oplossingen gepresenteerd voor het oplopende aantal afgelastingen.