Dit zijn de sterktes en zwaktes van PSV-tegenstander Sporting CP

Dit moet PSV weten over het Sporting CP van Rúben Amorim

Vandaag om 13:20
Laatste update: om 13:20

PSV treft in de Champions League een Sporting CP dat onder leiding van Rúben Amorim een uitstekende start van het seizoen kent. De Portugezen, vorig jaar nog kampioen, zijn in topvorm. Met een jonge coach en een paar opvallende spelers zal Sporting een serieuze uitdaging vormen voor PSV. VoetbalNieuws.nl zoomt in op de tegenstander van de Eindhovenaren.

De gevaren van PSV-tegenstander Sporting CP

Sterke punten

Sporting CP is een ploeg die zowel in de Portugese competitie als in Europa sterk aan het seizoen is begonnen. Onder coach Amorim speelt de ploeg aanvallend en dynamisch voetbal, en met hun hoge druk zetten ze tegenstanders regelmatig vast. Spits Viktor Gyökeres is momenteel dé uitblinker. De Zweed scoorde al 54 keer in 59 wedstrijden en was direct trefzeker in zijn eerste Champions League-duel. Hij wordt gezien als een van de gevaarlijkste aanvallers van dit moment.

Naast Gyökeres zijn ook Gonçalo Inácio en het 17-jarige talent Geovany Quenda cruciaal voor het team. Quenda brak dit seizoen door en is direct een basisspeler geworden. Sporting is defensief ook sterk: dit seizoen kreeg de ploeg slechts twee tegendoelpunten in acht wedstrijden. Bij de Portugezen achterin staat ook een bekende voor PSV. De Eindhovenaren wilden zich graag versterken met de Belg Zeno Debast, maar hij maakte de overstap naar Leões. Tijdens zijn Champions League-debuut voor de ploeg bekroonde hij zijn spel met een heerlijke treffer.

Zwakke punten

Hoewel Sporting CP sterk oogt, liggen er kansen voor PSV. In voorgaande seizoenen heeft de ploeg moeite gehad in Europa, met een uitschakeling in de Europa League tegen Atalanta vorig seizoen. Ook is de ploeg gevoelig voor snelle tegenaanvallen. PSV kan proberen te profiteren van de ruimtes die Sporting achterlaat bij balverlies. 

De Eindhovenaren hebben de snelheid voorin om gebruik te kunnen maken van de ruimtes die Sporting achterlaat. Echter kan de ploeg van Peter Bosz ook op zoek gaan naar de ruimtes, want Sporting is geen ploeg die de bal graag in bezit heeft. Amorin domineert in Portugal zijn tegenstanders, maar in de topwedstrijden en ook in de Champions League heeft Leões niet constant de bal. Tegen tien man van LOSC Lille hadden de beide ploegen zelfs evenveel balbezit. 

Conclusie

Voor PSV zal de tweede wedstrijd in de Champions League ook geen makkelijke worden. Het Sporting CP van Amorin is een zeer lastige tegenstander. De laatste keer dat er binnen negentig minuten werd verloren was op 14 maart 2024 en daarna bleef de ploeg ongeslagen. Toch liggen er wel kansen voor Bosz en zijn manschappen, want de Eindhovenaren zullen de bal wel in bezit krijgen. Ook zullen er ruimtes komen op de counter en met snelle spelers als Johan Bakayoko en Malik Tillman kan PSV Sporting CP pijn gaan doen.

Hoe kun je PSV - Sporting CP kijken?

PSV - Sporting CP begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd wordt vanaf dat tijdstip live uitgezonden op Ziggo Sport. Uiteraard doet VoetbalNieuws.nl ook live verslag van het duel. Het daarvooor bestemde blog komt te zijner tijd online.