Hoeveel supporters kunnen er in het stadion van Girona?

Wat is de capaciteit van Estadi Montilivi, het stadion van Girona?

Vandaag om 12:35

Girona speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadi Montilivi, gelegen in het charmante Girona. Op woensdagavond 2 oktober zal Feyenoord er in de Champions League aantreden tegen de Catalaanse club. Hoeveel mensen kunnen er eigenlijk plaatsnemen in dit stadion? VoetbalNieuws.nl vertelt je meer!

Het stadion is al ruim vijftig jaar de thuisbasis van Girona FC. Het ligt op een heuvel aan de zuidkant van de stad en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Montilivi is een van de kleinere stadions in La Liga en staat bekend om zijn intieme sfeer, waar de fanatieke aanhang van Girona zorgt voor een geweldige beleving tijdens wedstrijden.

Het Estadi Montilivi werd officieel geopend op 14 augustus 1970. Tijdens de openingswedstrijd, waarin Girona FC het opnam tegen FC Barcelona, konden nog 25.000 toeschouwers het duel volgen. De Blaugranas wonnen met 1-3. Sindsdien is de capaciteit van het stadion flink afgenomen. In november 2022 speelde het nationale elftal van Mexico twee oefenduels in het stadion.

Wat is de capaciteit van Estadi Montilivi?

Het stadion van Girona biedt tegenwoordig plaats aan 9.282 toeschouwers. In totaal hebben naar schatting ongeveer vijfhonderd Feyenoord-fans een kaart gekocht voor het uitvak.