Feyenoord wint spektakelstuk in Girona en boekt eerste CL-zege van het seizoen

Feyenoord wint spektakelstuk in Girona
2 oktober om 20:39
Laatste update: 2 oktober om 20:41

Feyenoord heeft de eerste overwinning in de Champions League binnen. De Rotterdammers wonnen na een interessant spektakelstuk met 2-3 van het Spaanse Girona FC.

Het leek een moeilijke avond te worden voor Feyenoord, toen David Lopez in de 19e minuut al de 1-0 binnen schoot voor Girona. De Spanjaarden leken dus met een droomstart te beginnen aan de tweede speelronde van de Champions League, maar drie minuten later lag de gelijkmaker er al in aan de andere kant. Een eigen goal van Yangel Herra liet Feyenoord juichen: 1-1.

Tien minuten voor rust zorgde Antoni Milambo voor de voorsprong voor Feyenoord. De jongeling schoot op aangeven van Igor Paixao goed binnen en tekende zo de 1-2 aan. Nog voor rust leek Ayase Ueda de voorsprong te kunne vergroten voor Feyenoord, maar de Japanse spits wist een penalty niet te verzilveren.

Na rust leek Girona al snel op 2-2 te komen. David Hancko tikte de bal in eigen goal, maar wegens buitenspel werd de treffer geannuleerd. Even later ontsnapte Feyenoord weer. Timon Welenreuther vloerde Bojan Miovski en dus kreeg Girona een strafschop. De Duitse doelman maakte zijn fout goed en keerde de penalty. Een kwartier voor tijd tekende ex-Ajacied Donny van de Beek alsnog voor de 2-2. De Nederlander tikte op aangeven van Arnaut Danjuma de gelijkmaker binnen.

En dus leek Feyenoord toch tegen puntverlies aan te lopen, maar niets bleek minder waar. Tien minuten voor tijd maakte Ladislav Krejci een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor de eindstand uitviel op een 2-3 in Rotterdams voordeel.